Fotografutdanning
Det er et tøft marked for fotografer med mange om beinet. En fotografutdanning kan derfor være et godt hjelpemiddel for å komme seg opp og frem. På en fotoskole vil man lære seg gode teknikker om farge og komposisjon, og mange opplever også at man blir en del av et sosialt og kreativt miljø. En av de mest anerkjente skolene i Norden ligger i Oslo og heter Bilder Nordic School of Photography. Her gikk Snorre (23) i to år på reklamefotolinja før han fikk jobbtilbud som assistent hos en av Norges beste matfotografer, Isidor Åstrøm.
Drømmejobben etter to års utdanning
etter to års fotografutdanning. Snorre har siden han var liten vært interessert i fotografi, en lidenskap han delte med sin far. Jobben han var så heldig å få, var som assistent for Isidor Åstrøm hos Studio Isidor, som er kjent i Norge for sin matfotografi. Han hadde egentlig fått jobb hos en konkurrent, men etter å ha jobbet der kun i et par uker fikk han drømmetilbudet fra Isidor. Snorre jobber lange timer, men stortrives i rollen. Han sier han føler seg heldig som har fast stilling i en industri der de fleste er tvunget til å jobbe frilans.
Skape istedenfor å gjenskape
Når det kommer til fotografering er det ofte en debatt om man skal skape eller gjenskape øyeblikk. Mens noen tviholder på den mest naturlige fremstillingen av en situasjon uten noen hjelpemidler, er andre mer opptatt av å skape nye inntrykk, gjerne med hjelp av digitale redigeringsprogrammer. Snorre som jobber som assistent for Isidor Åstrøm hos Studio Isidor, tilhører den siste gruppen. Han liker å skape bilder av situasjoner som ikke har skjedd, men som fortsatt er troverdige. Snorre trekker frem eksempel som en bensinstasjon på Mars. Dette er en av grunnene til at han valgte reklamefotografi som sin fagretning på skolen.