Kunst på veggen

Det å henge opp kunst på veggen er en effektiv måte å skape sjel i et hjem. Det kan få et hjem til å se koseligere ut, eller mer dramatisk, avhengig av uttrykket. Det kan få et hjem til å virke stort eller lite. Det kan virke varmt eller kaldt.

Kunst kan være så mangt. Sett i denne sammenheng er det fokus på malerier, fotografier, illustrasjoner og lignende. Kunst gir oss glede. Forskere har vist at det som skjer i hjernen vår når vi ser på kunst, er det samme som skjer når vi er forelsket. Kunst er en enkel måte å oppdatere hjemmet på. Kunst skaper stemning, og det kan være en god samtalestarter. Det er tidløst og personlig.

Såkalte bildevegger eller gallerivegger har blitt svært populært. Alt man trenger er spiker og hammer, og bilder og rammer. Om man har kjøpt et kunstverk som man ikke har noen ramme til, kan kjøpe unike målbestilte rammer på nett. Det kan man for eksempel gjøre hos rammeverksted hos BGA, som tilbyr over 200 spesialtilpassede rammer. Selv om man ikke trenger mange verktøy for å lage en bildevegg, er det lurt å tenke nøye igjennom komposisjonen. Noen liker en symmetrisk bildevegg, andre liker asymmetri. Store kunstverk får et rom til å virke større. Fargerike bilder kan gi et mer lekent og muntert uttrykk, mens monotone farger kan gi et mer seriøst og ryddig preg. Rammene rundt bildene kan også påvirke uttrykket, derfor må man tenke over om man vil ha rammer som går i ett med veggen, eller om man vil ha noen som skaper dimensjon. Det kan være fornuftig å legge ut en layout med bilder på gulvet, før man henger dem opp på veggen.

Om man ikke har en spesiell interesse for kunst fra før, kan det være vrient å vite hvor man kan finne kunst, og hva som er av god kvalitet. Det kan også være vanskelig å vite hvor mye penger man skal bruke på kunst. Kunst trenger ikke å koste skjorta.

Man kan selvfølgelig finne kunst på nett, i et hav av forskjellige prisklasser og kvaliteter. Lokale kunstnere har gjerne et lokale i byen, som kan være verdt å sjekke ut om man vil støtte lokalmiljøet og eie noe særegent. I dag er det også mange kunstnere som er på Instagram. Her kan man bli bedre kjent med kunstnerne, og holde seg oppdatert på arbeidet deres.

Noen mennesker liker portretter eller objekter, andre liker landskaper eller noe mer abstrakt. Når man skal tenke ut hva slags kunstverk man skal kjøpe, kan man tenke over hva man liker å se på ellers i livet. Man kan tenke på hvilke farger som pleier å gjøre en glad, hvilke teksturer og former man trekkes mot.

Om man leier en leilighet og ikke får lov til å henge opp bilder, kan man lene dem mot veggen, enten på gulvet eller på for eksempel en kommode. Kunst trenger ikke å være så seriøst.

Leave a Reply