Lager du kunst med mobilen?

Mange kunstnere lager kunst med mobilen, og da snakker vi først og fremst om fotografer og filmskapere. Dagens mobiler har blitt så bra at til og med stjerneregissører lager Netflix-filmer med mobilen. Soderberghs film High Flying High er et godt eksempel på det, og den er elsket av publikum. Sjansen er også ganske stor at ingen av de faktisk er klar over at den er filmet med en iPhone.

Hvis du bruker mobilen mye til kunsten din, kan du finne reservedeler hos teknikkdeler og handle disse på nett. Uansett hva du trenger, er sjansen stor for at du finner det der. Uansett om du er fotograf eller filmskaper, kan du også finne relevant tilbehør som passer for deg og ditt virke.

For fotografen

Å ta bilder med mobilen har blitt veldig populært de siste årene, og nesten hvem som helst kan bli fotograf. Da kan det være godt med noen tips for hvordan du kan bli en bedre mobilfotograf. Det aller viktigste er likevel en personlig stil, spesielt hvis du er en «ordentlig» kunstner og ikke «bare» en Instagram-fotograf. Det er mulig å kjøpe vidvinkel-linse til mange mobiler, noe som gjør at du kan ta enda bedre bilder. Du kan også kjøpe ekstra blitz, og flere andre ting. Hva med et stativ eller en selfie-stang, for eksempel?!

For filmskaperen

Det er mange gode norske filmskapere for tiden, og noen av disse vinner også gjeve internasjonale priser. Vi har allerede nevnt at det har blitt laget spillefilmer med mobiler, men det er ingen norske regissører som har tatt dette steget enda. Det er heller ingen internasjonale regissører som har vunnet gjeve priser for disse filmene. Hvem vet, hvis du har det riktige tilbehøret til din mobil, så kan du kanskje bli den aller første?

Leave a Reply