Ta ekstra fine portrettbilder

Fine bilder kan være kunstverk. I dag knipser folk gjerne i vei, for med mobilkameraer, er det lett å slette uønskede bilder, og det er ikke nødvendig å spare på filmen, slik man måtte før i tiden. Øyeblikksbilder er spennende og morsomme, og kan være fine å ha på veggen, men det er også fint å ha klassiske portrettbilder på veggen.

Hva er et klassisk portrettbilde?

Klassiske portrettbilder er godt planlagt og satt opp. Her står folk fint oppstilt, eller sitter på stoler, enten alene eller sammen med andre i familien. De fleste tar kanskje portrettbilder bare hos fotograf, og bare ved spesielle anledninger, som barnebilder, konfirmasjonsbilder og bryllupsbilder. Men du kan fint ta fine portrettbilder selv. Alt du trenger er litt planlegging og et helt vanlig kamera.

Pynt gjerne med blomster, eller ta bildene utendørs, i en hage eller park. Det er selvsagt også fint om den eller de som skal portretteres pynter seg litt, for eksempel med fine klær. Hos NA-KD finner du fine klær til voksne og barn, i tillegg til sminke og tilbehør. De små detaljene kan være det som gjør portrettet spesielt og minneverdig.

Prøv deg fram

Når du skal ta klassiske portrettbilder, er det viktig at bakgrunnen er fin og at du prøver ut litt ulik plassering og ulike vinkler for å finne ut hva som tar seg best ut. Det kan altså være viktig å eksperimentere, men det kan du gjøre med et digitalkamera, der du enkelt kan slette de bildene du er misfornøyd med. Knips i vei, for jo flere bilder du tar, desto større sjanse er det jo for at noen av bildene blir skikkelig bra.

Bilder av barn

Hvis du skal ta portrettbilder av barn, gjelder det å ha tålmodighet, og du bør absolutt prøve deg fram på forhånd, ved å teste ut ulike bakgrunner. Det er enklere å ta bilder av ett barn enn en hel barneflokk. Jo flere barn som skal være med på bildet, desto vanskeligere blir det å få alle til å sitte stille samtidig. Problemene øker også jo lengre tid du bruker på fotosesjonen. Derfor er det best å ta mange bilder raskt, slik at barna ikke begynner å kjede seg. Barnas alder er selvsagt også avgjørende for hvor lett det er å ta fine bilder, men ikke gi opp.

Forstørr de beste bildene

Portrettbilder tar seg fint ut på veggen. De er også perfekte julegaver og fødselsdagsgaver. Bilder av barna er populært blant onkler, tanter og besteforeldre. Det er også fint å gi bilder i gave til den du har portrettert. Både unge og gamle setter pris på et fint, innrammet bilde av seg selv. Prøv å fange det som er unikt med nettopp den personen du tar bilde av, slik at bildet føles personlig.

Leave a Reply