Utstyr

Utstyr

Når det kommer til fotoutstyr er det vanskelig å finne frem til det man trenger for det er en skikkelig jungel av muligheter der ute! Det er vanskelig å si akkurat hva man trenger av utstyr, fordi det er veldig avhengig av hva du ønsker med din fotografering.

For noen som ikke tar voldsomt mye bilder og som ikke nødvendigvis planlegger å skrive ut bildene sine i store størrelser kan det holde helt greit med et lite kompaktkamera som er enkelt å ta med seg og som leverer bilder av helt grei kvalitet. Det finnes utrolig mange typer kompaktkameraer å velge mellom, og en vid prisrekkevidde. Jo mer penger du bruker, jo mer får du som regel når det kommer til kvalitet på for eksempel blender og linser. Dersom du ønsker å kjøpe et kompaktkamera bør du se etter et lavt blendertall (slipper igjennom mer lys) og et høyt megapikseltall. Du kan enkelt sammenligne ulike modeller på nett, eller be om hjelp i butikken.

Camera and tripod against white background

Når det kommer til mer avanserte kamera som speilrefleks (SLR) har man plutselig en hel del flere ting å tenke på. Disse kameraene er tilgjengelige helt fra de billige amatørmodellene helt til hundretusenkronersklassen for profesjonelle fotografer. Som amatørfotograf er det unødvendig å bruke alt for mye penger, ofte får du da et kamera du ikke en gang klarer å bruke uten mye opplæring. Fordelen med et SLR-kamera er at du har muligheten til å bytte objektiver, hvilket gir deg automatisk mange flere muligheter. Det finnes objektiver spesialisert for vidvinkel, zoom, makro og enda mer spesielle forhold. Akkurat hva du trenger er igjen avhengig av hva du ønsker å ta bilde av, og i hvilke forhold du tar bilder. Er du for eksempel på tigersafari i India kan det være flott å ha et zoomobjektiv, mens hvis du ønsker å ta detaljbilder av for eksempel blomster eller bier så kan du kikke på et makroobjektiv. Igjen er det lurt å bruke ressurser på nett for å komme frem til hva som er riktig valg for deg, og undersøk gjerne litt før du reiser til butikken for å kjøpe. Noen butikker arrangerer egne fotokurs som kan være en god måte å bli kjent med kameraet.

Leave a Reply