Dukkehus som bygger erfaring


De fleste hobbyfotografer her i landet er mennesker over 30 år, gjerne med barn. Når man har lykkes med å stifte familie og kjøpe hus, vil man gjerne finne en spennende hobby som inkluderer andre familiemedlemmer. Fotografering er populært nettopp fordi man bruker sine omgivelser, og man inkluderer både ungene og partneren på bildene sine. Etter hvert som tiden går utvikler man seg, og bildene blir bare flottere og flottere.

Stadig mer å lære seg

 

Har du brukt et speilreflekskamera i noen år, har du sikkert tatt flere fantastiske bilder. Enkelte av dem er kanskje hengt opp på veggen, men du føler at du fortsatt ikke når opp til de utrolige bildene du ser på nettet? Da bør du lære deg mer om skygger, farger og kontraster. Det er dette som ofte skiller profesjonelle bilder fra de flotte stundene som hobbyfotografer har skildret i sine kameraer. Profesjonelle fotografer bruker nemlig lys og mønster for å Alice in wonderland looking through a miniature windowskape den riktige atmosfæren i bildet.

Tren for å bli god

Vil du ha et godt tips til hvordan du lærer deg portrettfotografering, skygge, lys, kontraster og alt annet du trenger til bilder fra hjemmet? Kjøp et dukkehus. Ja, du leste riktig. Har du unger, vil de selvfølgelig takke deg for dette, men det er du som skal bruke det. Blant annet kan du titte på Lundby dukkehus. Disse er både fargerike og ekstremt detaljerte, slik at du får en så realistisk opplevelse som mulig. La ungene innrede det og plassere ut figurene, så kan du begynne arbeidet når de har lagt seg. Ta frem kameraet og begynn å knipse. Lek med lyset i dukkehuset – plasser det på forskjellige sider av figurene, og se hvordan det påvirker bildene du tar. Still opp dine små “modeller” foran diverse møbler, og se hvilke farger som stikker seg ut. Alt dette kan senere brukes i “real life”.

Bruk detaljene for å se effekter

Ved hjelp av et detaljert dukkehus kan du straks begynne å forstå hvordan sollys, lamper, skygger og kontraster påvirker bildene dine. Se hvordan du kan stille opp menneskene på bildet for å få frem diverse sider av dem. Følg med hvordan bakgrunnen og omgivelsene forandrer seg når du bruker ulike mønstre og posisjoner. Alt dette vil gjøre deg til en bedre fotograf.

Leave a Reply