Oppbevare bilder

Fotografering og bilder er ikke hva det engang var. For mange har ikke nødvendigvis digitaliseringen gjort at folk har mer oversikt over bildene de tar. Før ville man satt dem fint inn i et fotoalbum, mens i dag har man dem kanskje spredt rundt på utallige mobiler og datamaskiner.

Det er kanskje ikke det største problemet, men mange ting kan gå galt om man ikke er forsiktig. Man kan miste bilder om man ikke laster dem ned i skyen, noe som ville vært synd. Bilder fra barnas bursdager og første skoledag er jo ting man vil ha dokumentert for framtiden også.

Lag egne mapper

Selv om man vil oppleve at datamaskinen sorterer bildene dine etter sted og dato, er det ikke sikkert dette er nok for deg. Har du flere barn kan du lage mapper som forteller hvem som er i fokus. Når man så legger bildene inn i mappen, vil de sorteres automatisk.

Mapper er perfekt for dem som har flere ting man skal holde orden på. Kanskje er det du som tar bildene på festmiddagene på jobb, eller legger ut bilder for en klubb eller forening. Kanskje er du en samler, eller liker design. Bilder av et håndvevd teppe kan utfylle samlingen din. Mappen kan da merkes med navn, nummer eller kategori.

Kopier og sikkerhetslagring

De fleste datamaskiner i dag kommer med god lagringsplass, men det er likevel dette som oftest blir mangelvare. Det er ikke dyrt å skaffe seg en ekstern harddisk med over 1TB lagring, for da har man plass til ca. 50-70.000 bilder.

Slett dårlige bilder

Er du en hobbyfotograf vil du sikkert oppleve at du ikke blir fornøyd med ett og annet bilde. Er du helt sikker på at bildet ikke fortjener dagens lys, så er det lurt å slette det. Det er ikke bare fordi det tar plass, men det følger med deg som en klegg.

Selg upersonlige bilder

Man kan tjene penger på bildene man tar selv på mobil. Det fins mange slike flater i nettverket som tilbyr deg å laste opp bilder gratis, men haken er at du også gir fra deg opphavsretten. Men er du heldig vil noen sette så stor pris på bildene dine, at de vil gi deg en donasjon. Kanskje går du tur i skogen og finner de mest fantastiske lysforhold, eller har du en samling av gamle biler, ta bilde av dem og tjen ekstra.

Leave a Reply