Finn et unikt motiv til dine bilder

Det er moro å ta bilder, men ofte blir det til at alle tar de samme “standardbildene”. Det gjelder ikke minst når man er på ferie på kjente steder. Hvorfor ikke finne på noe nytt, enten når du tar familiefoto eller til feriefoto. Gjør det litt annerledes, og få unike bilder.


Familiefoto med en vri


Florence, Italy - February 27, 2015: Lego mini figure heads are looking at the camera. Different head wearing glasses.Familieportretter har ofte mange likhetstrekk, og selv om det kan være fint med et “pent og ordentlig” bilde, så kan det også bli litt kjedelig. Men familien trenger ikke å være oppstilt pent på rekke og rad. De trenger ikke engang å smile på bildet. La dem stå litt som de vil, og la dem til og med lage grimaser, dersom de vil det. Et familiebilde der alle gjør rare grimaser, vil i hvert fall skille seg ut.


La bildet fortelle noe om personen

Kanskje personen eller personene på bildet skal ta med seg en gjenstand de liker, noe som sier noe om personligheten deres eller interessene deres. Det kan gjøre bildet mer interessant både i dag og i framtiden. La barna ta med en ball, eller ta på seg fotballdrakten. Eller la dem ta med skøytene eller hockeykølle og hjelm, hvis det er det som interesserer dem. Ta med sykkelen, hunden, hamsteren og gullfisken på familiebildet.


Egg yolk ball forming a shape of illuminated light bulb on blackboard

Let etter andre vinkler


Når du skal ta bilder i naturen, er det viktig å lete etter nye vinkler. Sett deg på kne, legg deg på bakken, eller plasser uventede ting i forgrunnen. Fokuser på blomsten ved fossen i stedet for selve fossen. Skal man ut og lete etter gode fotomotiver, trenger man gode sko. Det er ikke meningen at du skal få gnagsår under fotojakten. Kle deg også etter været, slik at du ikke blir våt eller frossen.


Feriefoto som skiller seg ut


Hvor mange bilder har du sett av Big Ben eller Slottet i Oslo? Hvor mange av disse bildene ligner på hverandre? Hvorfor ikke ta bilder fra en annen vinkel, eller ta bilder som bare viser et utsnitt av motivet. Eller hvorfor ikke fotografere noe som står ved siden av slottet eller Big Ben, i stedet for å velge hovedmotivet.

Leave a Reply